Yeni Bayilikler

Yeni Bayilikler

İş Ortaklığı ve Tanımı Nedir?

İster stratejik bir ittifaka dahil olun; ister gelecekteki seçenekleri tartın, genel iş stratejinizi desteklemek için daha iyi ortaklıklar kurma becerilerine ihtiyacınız var. Stratejik ortaklıklar, rekabet avantajınızı en üst düzeye çıkarmak için stratejik ittifaklardan oluşan bir ekosistem oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Kendi iş bağlamınızı canlı bir vaka çalışması olarak kullanarak, potansiyel ortakları belirleyecek ve tarayacaksınız. Doğru süreçleri yerleştirerek, stratejik ortaklıkların sizin yararınıza; eksik yetenekleri ödünç almak; en iyi uygulamaları benimsemek ve yeni pazarlara maliyet etkin bir şekilde girmek için yapılandırılmasını sağlayabilirsiniz.

Karşılıklı güven geliştirerek, rakipler veya taklitçilerden kaynaklanan riskleri de azaltan istikrarlı, verimli stratejik ortaklıklar geliştireceksiniz. İş ortaklığı, sahip olunan ve bazen iki veya daha fazla kişi veya kuruluş tarafından işletilen bir şirketi organize etmenin bir yoludur. Ortaklar kar veya zararı paylaşır. Bir iş ortaklığı kurmadan önce mevcut olan çeşitli ortaklık türlerini ve her birinin nasıl çalıştığını araştırmalısınız.

Taklitçilerden kaynaklanan riskleri azaltan istikrarlı, verimli stratejik ortaklıklar geliştirilebilir.

İş Ortaklığı Nedir?

İş ortaklığı, çoğunlukla iki veya daha fazla kişi veya şirket arasında yazılı bir anlaşma ile oluşturulan yasal bir ilişkidir. Ortaklar paralarını işe yatırırlar ve her ortak herhangi bir kardan yararlanır ve zararların bir kısmını sürdürür.

Bir iş olarak ortaklık genellikle bütün devletler kayıt yaptırmalıdır iş yaptığı . Her eyalette oluşturabileceğiniz birkaç farklı ortaklık türü olabilir, bu nedenle kaydolmadan önce olasılıkları bilmek önemlidir.

Ortaklık Nasıl Çalışır?

Bazı ortaklıklar, işte çalışan kişileri içerirken, diğer ortaklıklar sınırlı katılımı olan ortakları; ayrıca işletmenin borçları ve aleyhine açılan davalar için sınırlı sorumluluğu olan ortakları içerebilir. Bir aksine bir ortaklık, şirket , bireysel sahiplerinden ayrı bir varlık değildir. Bir ortaklık, tek mal sahibi veya bağımsız yüklenici işletmesine benzer, çünkü bu tür işletmelerin her ikisi de, işletme sorumluluk amaçları açısından sahiplerden ayrı değildir.

Gelir vergisi, ortaklığın kendisi tarafından ödenmez. Kâr veya zarar ortaklar arasında paylaştırıldıktan sonra, her ortak kendi vergi beyannamesi üzerinden gelir vergisi öder.

Tanımı

Geniş anlamda, bir ortaklık, birden fazla tarafın ortaklaşa üstlendiği herhangi bir çaba olabilir. Taraflar, hükümetler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, işletmeler veya özel şahıslar olabilir. Bir ortaklığın hedefleri de büyük ölçüde değişir.

İki veya daha fazla kişi tarafından üstlenilen kar amaçlı girişimin dar anlamında, üç ana ortaklık kategorisi vardır: genel ortaklık, sınırlı ortaklık ve sınırlı sorumlu ortaklık. Bir kolektif ortaklıkta, tüm taraflar yasal ve mali sorumluluğu eşit olarak paylaşır. Ortaklığın üstlendiği borçlardan şahsen bireyler sorumludur. Karlar da eşit olarak paylaşılır. Kâr paylaşımının ayrıntıları neredeyse kesin olarak bir ortaklık anlaşmasında yazılı olarak ortaya konulacaktır.

Ana Sayfaya Dön

Yorum Gönder

0 Yorumlar